Durant aquest segon trimestre, en el taller de Llibre d’Autor, hem portat a terme tres tècniques diferents de papers pintats. Els quals fan servir per realitzar els seus projectes.
La primera de les tècniques va ser el Suminagashi (tinta vessada), tècnica de pintar el paper procedent del Japó. En el període Heian, cap el 794, ja van apareixia un versos escrits sobre full decorats amb aquesta tècnica de vessar tinta en una cubeta amb aigua
Al cap d’unes setmanes vam decorar papers amb la tècnica de l’engrut. Existien papers ja en el segle XVIII. Aquesta forma es realitza a partir d’aigua amb farina barrejada amb tintes acríliques. Ràpid, pràctic i molt efectiu per enquadernar tant llibres com per a guardes del mateixos.
Fa unes dues setmanes portarem a la classe la tècnica del marbrejat. Aquesta necessita molta més preparació per poder decorar els papers. L’aigua ja porta un producte que espessa l’aigua destil·lada, les tintes també són acríliques barrejades amb un producte anomenat fel de bou. Amb aquesta tècnica es poden decorar cartrons, fustes, robes, pells d’enquadernació, pergamins… En la foto adjunta podem veure la superposició de les dues tècniques, a l’engrut i marbrejat.