Taller de creació a mà 2.

Com cada any per aquestes dates comencem el curs de Creació a mà, aquesta vegada és el número 2, no és que sigui el segon sinó que és més avançat. En el curs d’enguany treballarem amb material reciclats o reutilitzats, restes de materials d’altres cursos. No es llença res, tot pot fer servei.

cam00772En la primera sessió hem portat a terme un llibre de viatge, utilitzant per fer les tapes una bossa d’un establiment o un paper que ens agrada i tenim guardat a casa.cam00773

Per fer les tapes hem tallat dos cartrons de 12 x 17 cm, que haurem folrat amb la bossa de l’establiment. Tot seguit, utilitzant roba d’enquadernació farem el llom d’uns 3 cm d’amplada i folrarem l’interior amb la mateixa roba. La roba farà 5 x 22 cm per a fora i 5 per 16,5 cm per a dintre. D’una cartolina que faci 16,6 x 70 cm l’aplegarem fent un acordió de 6 parts. De 4 grups de 8 fulls d’una mida de 16 x 22,5 cm els aplegarem per meitat i els retallarem a 11 cm, quedant 4 quaderns de 11 x 16 cm.  De 3 grups de 8 fulls de 4 x 13 cm, també els aplegarem per la meitat i els tallarem a 6 cm, quedant uns 3 quaderns de 4 x 6 cm.

D’un full que faci 16 x 25 cm en farem un sobre, aplegant-lo a 5 cm d’una vora i a 9 de l’altra vora, li farem els talls corresponents i enganxarem les vores. D’una cartolina de 14,5 x 14,5 cm, li farem uns fendits a 1cm i 2 cm de la vora i de la vora inferior el farem a 1 cm, apleguem els fendits. D’un full que faci 13 x 16 cm li fem un fendit  a 1 cm per la vora de 13 cm i 1 cm per la vora de 16 cm. Per últim agafem una cartolina de 11 x 16 cm i li fem tres talls en diagonal, a la punta dels talls hi fem uns forats, d’aquesta forma no es trencarà amb tanta facilitat la cartolina quan hi posem el que volem guardar.

El darrer treball serà tallar una guarda de paper negre que enganxarem a la part interior de la tapa posterior. A la part interior de la tapa anterior enganxarem l’acordió, però abans hi haurem col·locat la cinta de 65 cm.

1a

Els hi fet un esquemes per poder visualitzar els talls i com s’ha de realitzar. Tinguin present que les parts que estan en gris són les que s’han de tallar per poder fer el muntatge.

Aquesta entrada ha esta publicada en Handmade. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s