“Historia natural …”

Com ja he e_DSC0028xplicat  algunes vegades, cada diumenge, més ben dit els diumenges que planta la parada, compro llibres al germà del meu cunyat. Fa unes quantes setmanes vaig comprar aquest llibre, no per la temàtica sinó pel llibre en sí i el títol.

Porta per títol ” Historia natural del jénero _DSC0030humano“, no m’he equivocat, està imprès així. Es troba en un bon estat de conservació en general, tret del desgast produït pels anys. És tan sols el tom primer però em va agradar per les següents raons: està marcat a mà en el llom; la pell és com es diu normalment pell espanyola tenyida amb sulfat de ferr_DSC0029o fent unes aigües; els talls del llibres estan tenyits  amb anilines; les guardes són marbrejades i pel títol i la forma d’escriure’l._DSC0032

El llibre és una traducció d’un original francès realitzada per Antonio Bergnes de la Casas. Imprès a la Impremta de A. Bergnes y Ci_DSC0031a. en el carrer Escudellers número 2.  No ho puc assegurar en aquest moments, però sembla traduït pel mateix impressor.El que tinc és la tercera edició, escrita en castellà. Aquest té la mida de 20,7 x 13,3 cm. anomenada octau major i amb 457 pàgines.

A més hi ha una sèrie de làmines impreses a colors de com veien les diferents races que es coneixien en aquest moments, estem parlant del segle XIX, el que tinc és de l’any 1842.

Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s