La Bíblia.

Una gran amiga i millorCAM00682 persona em va demanar si podia arreglar una Bíblia, per descomptat que vaig accedir a fer-ho. Quan la CAM00683vaig tenir a les mans, la seva conservació no estava en les millors condicions. Com podeu veure estava el llom trencat i tota la tapa tacada per la humitat i l’aigua. El cos del llibre es trobava en bones condiciones de conservació tret dels primers fulls, deteriorats per l’ús. En el llom i la tapa havien quasi desaparegut les lletres daurades. La tapa amb el temps s’havia anat ressecant i cada vegada es trencava més pel queix.

En primer lloc vaig restaurar amb paper japonès i til·losa els primers fulls que es trobaven malmesos.  Un cop secs de la restauració es van tallar a la mida del cos del llibre i es van col·locar en el seu lloc corresponent dins del mateix.

Un cop restaurat el cos del llibre, va arribar el moment de pensar que es podia fer. Trobar el mateix color de material era difícil, pel que vaig optar per fer un llom de pell granat amb falsos nervis i marcat en daurat amb tipografia. La resta de la tapa de material de roba d’enquadernació d’un color molt semblant. CAM00687Les puntes del llibre les vaig realitzar arrodonides, així el seu deteriorament no es tant acusat en aquesta part del llibre.

CAM00688

Un cop acabat el llibre i restaurats els fulls deteriorats. Aquesta Bíblia venia de l’àvia d’aquesta persona, pel que li vaig realitzar una funda flexible d’un material de color granat enCAM00693vernissat i la part flexible del mateix material de roba en que vaig fer la tapa.

CAM00694 En aquestes últimes fotos es pot veure la funda plegada i el llibre col·locat en el seu interior

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Enquadernació, Restauració. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s