Guestbook – 1

Em van encarregar de fer un llibre de visites com a regal. Aquest llibre havia d’anar a un lloc amb molta calor, per tant s’havia de fer amb tapa resistent a l’alteració de temperatura i humitat.

El papCAM00548er que vaig triar era un Torreon de color blanc, d’un gramatge fi i resistent. D’aquesta forma el llibre podia dur moltes pàgines però no quedava excessivament gruixut. El vaig cosir amb cordills i fil de cànem, fent entrar els cordills dins del llom i de la forma anomenada a l’espanyola. El format de cosir va ser de 4 cordills i dues cadenetes. Un cop cosit s’encola el llom i es deixa assecar amb uns pesos a sobre del llom, no volem que augmenti de volum.

Un cop repelat, el bloc del llibre, li vaig realitzar barbes falses, ja que el paper veCAM00551nia tallat de fabrica. Aquestes barbes falses les realitzo amb una raspa per a fusta. Tot seguit se li fa el llom rodó. Personalment crec que en un llibre d’aquestes característiques queda molt més bé. Les guardes que vaig col·locar eren fetes a mà i feien harmonia amb la pell de la tapa. Un cop arrodonit se li va treure el queix del llom del llibre, per encaixar-hi posteriorment els cartrons.

 

Per realitzar les tapes vaig tallar dos cartrons en una direcció de les fibres i dos cartrons en la direcció contraria de les fibres. Amb això faig que per culpa del sol, calor o humitat, les tapes no agafaCAM00584ran mala posició, ni es bombaran. Com podeu veure en el primer cartró s’hi van enganxar els cordills de cànem després de desfilar-los. Tot seguit s’hi va enganxar el segon cartró de direcció de fibra diferent a l’altra. Es posa a la premsa i es deixa assecar.

 

CAM00586

Un cop assecats els cartrons, les puntes es fan arrodonides. Aguanten bastant més la manipulació constant d’aquest tipus de llibre. A la part del cartró que dóna al llom se li va realitzar un tall en diagonal. D’aquesta forma quan hi posem la pell aquesta no fa cap arruga quan es obra la tapa i no impedeix la seva manipulació. En aquesta foto es veu la pell i les capçades, però això ja ho explicaré en una nova entrada.

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Enquadernació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s