Revista mensual CIUTAT

Aquest llibre va ser una adquisició feta per Sant Jordi d’enguany. És la nombre XII de l’Any 1. L’adquirit correspon a Nadal Reis amb 54 pàgines grapades. En el que hi ha contes (J. Farran i Malloral), versos (Joan Maragall), cançons (Arri, arri cavallet) i gravats de diferents artistes. Es va acabar d’imprimir en el Taller de tipografia de Marcet i Figueres, carrer de Sant Joan, 14 de la ciutat de Terrassa el 4 de gener de 1921.

DSC_0857

Gravat d’un quadre del poble de Mura.

No tindria més importància sinó fos que en aquesta impremta el dia 18 de juny de 1923 hi va començar a treballar el meu pare amb 11 any. Segui treballant fins hi tot després de la separació entre Marcet i Figueres l’abril de 1924. Ell segui treballant amb Figueres, el carrer Sant Joan, fins a la guerra.  Va començar a la secció d’impressió però al cap d’un temps a passar a la secció d’enquadernació, professió que va exercir fins el 1990 que es va retirar definitivament. Obtenint el títol de Mestre Enquadernador. També el vaig adquirir perquè té un gravat d’un quadre d’en Rafel Benet del Poble de Mura.

DSC_0858

La contraportada.

El llibre es troba en bon estat de conservació, tret de tenir les tapes amb alguna taca i un petit estrip en el llom, la resta perfecte. El seu preu era d’una pesseta. El meu pare com aprenent guanyava 1 duro a la setmana. Va estar una troballa molt satisfactòria pel seu valor com a record d’una impremta de Terrassa, que jo havia conegut, i pels records del meu pare.

Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s