LA TECA.

La professora de cuina de l’escola em va fer arribar el llibre “LA TECA”, la veritable cuina casolana de Catalunya d’en Ignasi Domènech i Puigcercós en la seva cinquena edició d’aproximadament 1945. La primera edició fou publicada el 1924. Va arribar a les meves mans en molt mal estat, sense tapa i els primers i últims fulls molt rebregats. També li faltaven alguns fulls del final del llibre.

CAM00436 CAM00437

Vaig restaurar els diversos fulls amb paper japonès i til·losa. Un cop arreglat vaig encolar el llom i després de posar les guardes i arrodonir-lo, li vaig treure el queix.  Quan havia tallat els cartrons vaig realitzar els càlculs per tallar els papers marbrejats pels plans i les puntes de pell quedessin igualades (les dues fotos anteriors). Les guardes són impreses, el llom de pell blava, igual que les puntes i els plans són de paper marbrejat. El llom el vaig daurar amb tipografia i els plans i les puntes a mà.

Repassant el llibre abans d’encolar la tapa vaig trobar expressions que em van recordar a la mare quan anava a comprar. Com lliura o terça que són 400 gr, 3 unces que són 100 gr, un petricó són 25 cl i aquesta última si que no la coneixia, una xicra que són 12,5 cl. Aquestes mesures ja han desaparegut del vocabulari quotidià de la joventut.

Aquesta entrada ha esta publicada en Enquadernació, Restauració. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s