La professora de cuina de l’escola em va fer arribar el llibre “LA TECA”, la veritable cuina casolana de Catalunya d’en Ignasi Domènech i Puigcercós en la seva cinquena edició d’aproximadament 1945. La primera edició fou publicada el 1924. Va arribar a les meves mans en molt mal estat, sense tapa i els primers i últims fulls molt rebregats. També li faltaven alguns fulls del final del llibre.
Vaig restaurar els diversos fulls amb paper japonès i til·losa. Un cop arreglat vaig encolar el llom i després de posar les guardes i arrodonir-lo, li vaig treure el queix. Quan havia tallat els cartrons vaig realitzar els càlculs per tallar els papers marbrejats pels plans i les puntes de pell quedessin igualades (les dues fotos anteriors). Les guardes són impreses, el llom de pell blava, igual que les puntes i els plans són de paper marbrejat. El llom el vaig daurar amb tipografia i els plans i les puntes a mà.
Repassant el llibre abans d’encolar la tapa vaig trobar expressions que em van recordar a la mare quan anava a comprar. Com lliura o terça que són 400 gr, 3 unces que són 100 gr, un petricó són 25 cl i aquesta última si que no la coneixia, una xicra que són 12,5 cl. Aquestes mesures ja han desaparegut del vocabulari quotidià de la joventut.