Llibre amb frontisses de bambú

En aquesta segona sessió del curs de Creació a mà (Handamade) realitzat ahir vàrem a portar a terme un llibre amb frontisses de bambú. Per la seva realització necessitem 24 fulls tallats a 12.5 x 21.5 cm que aplegarem amb quaderns de 4 fulls, sortint-ne 6 quaderns. Tallarem dues cartolines a 12.5 x 24 cm que ens faran de portada i contraportada, a les quals hi farem dos fendits a 2.5 cm d’una vora i a 10 cm de l’altra vora.

2a

Un cop aplegats els fulls i les cartolines realitzarem el disseny dels triangles que haurem de retallar per poder realitzar el muntatge.

Quan ja tenim retallats els quaderns, la portada i la contraportada, introduïm en  aquestes el primer i darrer quadern. Una vegada dins de la portada i la contraportada s’han d’amagar parts del llom. En la portada dels 5 sortints hem d’amagar el primer, tercer i cinquè. A la contraportada s’amaguen el segon i el quart.

S’amaguen cap a el interior del quadern, pel llom. Queda palès en aquestes dues fotografies.

Tallem 5 fustes de bambú a 18 cm, seran les frontisses del llibre. Comencem a muntar el llibre.

Agafem una fusta i la passem pel primer sortint de la portada, el segon del segon quadern, el tercer de la portada, el quart del segon quadern i el cinquè de la portada. Agafem una altra fusta i la passem pel primer del segon quadern, el segon del tercer quadern, el tercer del segon quadern, el quart del tercer quadern i el cinquè del segon quadern. I així fins arribar a la contra2a1portada. D’aquesta forma queden els quaderns relligats entre sí.

Tot seguit tallem un cartró de 18 x 24.5 cm i el ratllem amb un cúter a les mides del dibuix. D’una banda extraiem el requadre petit i un de llarg i a l’altra banda també el requadre petit i el llarg de la banda contraria. Muntem la caixa amb una mica d’adhesiu. DSC_0646

 

 

Tallem un paper, del material que més ens agrada, a 18 x 28cm i folrem la caixa.  Podem folrar el cartró, pel seu interior, abans de ratllar i muntar la caixa.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Handmade. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s