El nou curs de creació a mà.

Aquesta setmana hem començat el curs de Handmade amb les professores i els professors. Com cada any seran 6 sessions i aquest dijous vàrem fer la primera. Va ser com una petita introducció a aquest món de la creació artesana.1a

En primer lloc tallem una cartolina de 13 x 18 cm i la folrem del material o paper que més ens agradi. La deixem assecar a part. Tot seguit agafem 36 fulls de paper de la mateixa mida que la cartolina i els apleguem per la meitat en grups de 4 fulls, formant 9 quaderns. Un cop aplegats els serrem a la mida del disseny, a 2,6 cm de les vores del fulls i a 1,4 cm del primer forat. Ens queda un espai de 5 cm entre els forats interiors.

Agafem la cartolina i fem dos fendits (nervis) a 8,3 cm, quedant un espai de 1,4 cm en el mig. Realitzem els talls a la mateixa alçada que hem serrat els quaderns. Comencem a cosir els quaderns, el primer es comença pel forat interior cap a l’exterior i es entra pel primer, tornem a sortir pel forat interior i anem al segon quadern. Entrem pel forat exterior i sortim pel forat interior. Així fins arribar al novè quadern, que un cop fet anirem al serrat del’altra costat. Farem el mateix que em realitzat en el cosit del costat anterior fins arribar al final, en que donarem dues voltes als forats. Tant el principi com el final es tallen i amb una mica de cola els enganxem a sobre del fil del mateix costat.

Retallem el llibre a 8 x 12,5 cm i si podem fem les puntes del llibre arrodonides, sinó rectes. Per últim agafem dos trossos de fil i unes boles decoratives, agafem tots els fils que ens surten pels talls de la tapa i els unim per la meitat. Així acabem el llibre, fàcil, ràpid i un regal molt efectiu.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Handmade. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El nou curs de creació a mà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s