Il·lustrador.

Avui us parlaré d’un llibre  que porta per títol “Romeo y Julieta”. És del desembre de l’any 1944, imprès pels ” talleres gráficos de la Sociedad General de Publicaciones, S.A.” de Barcelona. Està narrada, traduïda, per Luis Astrana Marin, però el que em crida més l’atenció són les il·lustracions d’Emilio Freixas Aranguren. Barceloní nascut el 1899 i mort el 1976.

DSC_0650Il·lustrador i dibuixant de còmics entre altres a les revistes Mickey, Pocholo, Chicos, … i realitzador de les sagues del personatges Chatillo, Federico y el coronel Bustamante, El caballero sin nombre, Capitán Misterio, Sir Black, entre altres.

El llibre es troba en bones condicions, però la sobrecoberta, que veieu, es troba una mica malmesa per la vora superior. Les lletres del títol són en relleu. Està enquadernat a la rústica amb coberta de cartolina sense cap inscripció. El bloc es troba bé, amb taques de brutícia a l’angle inferior, de passar les pàgines, i els fulls tenen taques de foxing. Taques produïdes per elements metàl·lics dins dels fulls i per la presència d’humitat.

Les il·lustracions, tan de la portada com interiors, com he dit, són d’Emilio Freixas. Les interiors es troben enganxades al full, no s’han imprès directament al full. LDSC_0651a retolació dels dibuixos es troba en el full transparent i no sota la il·lustració. A més, a cada full si troba una orla que agafa la vora superior i anterior de l’escrit.

Tan la coberta com la sobrecoberta són més llargues per davant i tanquen la vora anterior del llibre.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s