Curs per a bibliotecaris.

Aquest dissabte acabaré un curs que he realitzat a la biblioteca de Can Butjosa de Parets del Vallès. Dirigit primordialment a bibliotecaris/es. Un curs dedicat a la conservació, preservació i restauració de llibres malmesos per l’ús dins d’una biblioteca. Ha estat obert a persones que tenien interès en restaurar llibres de la seva biblioteca particular.

Hem treballat primordialment la preservació i conservació del llibres, en última instància la restauració dels mateixos. Utilitzant materials i adhesius reversibles en el procés de restauració quan el llibre ja ha sofert un deteriorament evident. Posant en pràctica tècniques no gaire invasores i de fàcil i ràpida execució.

El primer dia vàrem introduir els diferents conceptes del paper, pergamí, pell … i les causes de la degradació i mètodes de restauració. Parlarem de les diferents parts d’un llibre i els diversos mètodes d’enquadernació. Sent en gran part teòric. Tot seguit entrarem en la pràctica i la demostració de diferents tècniques de restaurar els llibres. Començant per avaluar el dany sofert pel llibre i escollir el sistema de restauració més adient. La utilització dels diferents materials, eines i productes.

Aquest últim dia serà eminentment pràctic, treballant amb els diferents llibres que portaran per la seva restauració. Agafant la pràctica necessària per escollir el mètode i els materials més adequats.

Aquesta entrada ha esta publicada en Enquadernació, Restauració. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s