Quadern cosit amb cordills dins de la tapa.

Del munt de projectes que es poden portar a terme amb cordills, he escollit aquest per la seva senzilla i efectivitat. Agafarem 4 cartrons de 15 x 21.2 cm d’un gruix de 1.75 mm, normalment quan agafem cartrons per fer una tapa d’un projecte fem servir de 2.25 mm.

El cosit i els cordills dins la tapa.

El cosit i els cordills dins la tapa.

En dos d’aquests cartrons hi enganxarem un tros de paper kraft marró de 5 x 21.2 cm pel cantó llarg. Tenim 24 fulls de paper de 140 g tallats a 21 x 30 cm. Els apleguem formant quaderns de 4, seran 6 quaderns de 4 fulls aplegats. Ens quedaran uns quaderns de 15 x 21  cm. Tots els quaderns es poden tallar a 14.8 cm o, des d’un principi, tallar-los a 29.6 cm en lloc de 30 cm. Una altra forma és agafar fulls DIN A4 (21 x 29.7 cm) i ja els hi quedarà a la mida.

Agafem els quaderns aplegats i tallats i els serrem a 3.5, 7, 10.5 i 17.5 cm des de qualsevol de les vores superior o inferior. Tallem 5 trossos de cordill del color més adient, que aniran en cada serrat i 140 cm de fil de lli del color, també, més adient.

El cosit pel interior.

El cosit pel interior.

Per cosir ho farem: des del interior del primer quadern sortim i agafant un tros de cordill tornem a entrar pel mateix forat. Anem al següent, sortim i agafem els cordill, tornem a entrar. Així fins a l’últim forat, sortim, agafem el cordill i tornem a entrar. Però en aquest moment no podem seguir amb el segon quadern. Fem una petita baga en el tros anterior i tornem a sortir per l’últim forat i anem al segon quadern.  Entren en el primer forat rodejant el cordill. així fins al final dels quaderns. Quan acabem col·loquem bé els fils i ajuntem tots els quaderns, si ens han quedat separats. El principi i final del cosit l’enganxem amb una mica de cola al cosit interior. També podem fer dues passades a cada forat perquè ens quedi més ple el cordill. Les variacions que vostès vulguin.

El llibre acabat.

El llibre acabat.

Un cop tenim els quaderns ben col·locats, agafem els cordills i els tallem una mica i els desfilagarxem, els obrim en ventall perquè no ens facin massa gruix. S’agafen les dues tapes que hi hem posat el papar kraft, una davant i l’altra darrere, enganem els cordills a les tapes pel cantó del paper kraft amb una mica de cola, ben plans. Deixem assecar una tapa, d’aquesta forma podrem tibar els cordills quan enganxem a la segona tapa.

Agafem els altres dos cartrons i enganxem el material que haurem tallat a 19 x 25 cm, un cop enganxat el material tant sols doblem la vora esquerra a la tapa de davant i la vora dreta a la tapa de darrere. Posem cola a tot el cartró que té els fils i enganxem els cartrons que acabem de doblar una vora. Un cop tenim els dos cartrons junts doblem les altres vores agafant els dos cartrons.  Tan sols ens queda enganxar el primer i l’últim full a les tapes per fer la guarda. Ja tenim acabat el quadern.

La guarda enganxada a la tapa.

La guarda enganxada a la tapa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Handmade. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s